İNCİR REÇELİ 2
Bu sıralar devam niteliğinde yazılar yazmaktayım, yazdan kalma bnlar ondan yazamayınca çok birikti. Bu yazının da ilk kısmı burada http://ovgukeskin.blogspot.com/#!/2013/08/incir-receli.html İlk yaptığımız parçalıydı çünkü o incirleri büyük toplamıştık sonra Çeşmeye giderken küçük incirler bulunca ondan bütün bütün yaptık.
Bu sene incir reçeline doyacağım kış incirle geçecek demeyi çok isterdim ama ilk yapılanları babamla çoktan bitti gitti gibi :) Bütün olarak yaptıklarımızdan da Annem bana büyük bir kavanoz verdi kıyamıyorum yemeye desemde inşallah kışa kalır diyorum :)))
İşte bizim reçellerin emekçileri :) Çeşmeye giderken bizim orasıyla Urla arasında ıssız dağ yolları var yolu kısaltmak için ordan geçiyoruz. Bu ağaçlar yalnız başlarına meyve vermişler üstleri dolu dolu, sulanmadıklarından incirler ballı mı ballı ... Bizim reçeller tam organik oldu:)) Yapılışıda meyve miktarı kadar şekere geceden yatırın sonra güzelce kaynatın sonra limon sıkın kaynatmadan limon sıkarsanız kaynama süresini kısaltırsınız yeterince kaynatmazsanız da reçeliniz bozulabilir eğer reçellerinizde bozulma belirtileri olursa tekrar kaynatmayı deneyin ama bozulma çoksa hemen atın :)
Yorumlar
Yorum Gönder