Kayıtlar

ÇİKOLATA PARÇACIKLI ALTIN KEK

Resim
4 Yumurta 1 bardak süt 125 gr tereyağ yarım su bardağı sıvı yağ ben fındık yağ kullandım. 2 su bardağı toz şeker 1pk. vanilya 1 pk. hamur kabartma tozu alabildiğine un çikolata parçacığı içine  Benim sonradan aklıma geldi okuldan öğretmen arkadaş yurt dışından hediye çikolata getirmiş onuda yanlışlıkla kaloriferin üstüne koymuş :) eve geldiğimde mozart yerine yumoş yumoş bir çikolata ile karşılaşınca dolapta dondurup öyle saklıyordum. Gece aklıma heldi benmari usulü eritip içine azda süt ekleyip kekin üstüne yaydım. :) yeri bulundu :))) birde file fındık badem ya da fıstık olaydı... Bu kalıbı ilk defa kullandım. Fırıncıların kullandığından metal teflonlar çok çabuk dökülüyor diye bunu aldım bunu iyice fındık yağıyla yağladım ama yapıştırır mı diye çok korktum ama Allahtan soğuyunca saldı. :))) Benim kek kalıba biraz fazla geldi. bana yeter diye orta boy bir kalıp almıştım birde fırın küçük büyük kalıp pişmez diye bir miktar arttı onlardan da hemen ...

YARATICI DÜŞÜNEBİLME ...

Resim
Bence bir insanın sahip olabileceği en önemli yeti yaratıcı düşünebilme yetisidir. Şahsen bende biraz var ve bundan çok memnunum :)) Bugün dağ bisikletimle dışarı çıkacaktım ve sırt çantası almak istemiyordum, diğer bisikletim için diktiğim çantada bunda olmazdı:)) Sonuçta kenarları fırfırlı bir çanta ve dağ bisikleti komik olabilir. http://ovgukeskin.blogspot.com.tr/2014/05/bisiklet-cantasi-dikimi.html Bu eski bir bilgisayar çantası ve açıkçası fazla kullanamadım IKEA' dan almıştım. 5 dk ve kafamdaki tilkiler ... Bence harika bir bisiklet çantası oldu. :)))  Bugün oğlumla biraz gezmeye çıktık, Açıkçası bir arkadaşımında tavsiyesiyle ona alışmaya çalışıyorum. Başımdan atmaya epey çalıştım ama bisiklet satmak zormuş başımın tatlı belası bana kaldı.:)) Artık gezmelere bir kızla gideceğiz bir oğlanla :)))

KÖZLENMİŞ PATLICAN KONSERVESİ SOSLU :)))

Resim
Dedim ya Bayram tatili boş durmadım yarım kalan işlerimi tamamlamaya çalıştım. Bunu çok seviyorum çünkü kışın inanılmaz pratik ve lezzetli oluyor. Özellikle et ve balık yemeklerinin yanında Patlıcanları közledim, biberleri de. Soyup doğrayıp az su, zeytinyağ sarımsak ile kaynatıyoruz fokurdayınca içine sirke ekliyoruz ve şişelere doldurup ters çeviriyoruz. Soğuyunca raflara yerleştiriyoruz. Geçen yıl Kızarmamış etli yeşil biberler kullanmıştım bence onlar buna daha çok yakışıyor. Ama bu yıl bulamadım daha erken sanırım ama onlardan bulunca yine yapmayı düşünüyorum .

YARASA KOL TRİKO BLUZ:)

Resim
Bayram boş durmadım çalıştım biraz :) Triko kumaşa iyice alıştım daha öncede merserize bir kazak dikmiştim. http://ovgukeskin.blogspot.com.tr/2014/08/yarasa-kol-triko-bluz.html Yine aynı kalıbı kullandım ama bu sefer kumaş biraz daha kışlık olduğu için kalıbın kollarını uzattım diyeri hafif yetim koldu. Triko dikmek reçme makinesi olmayınca biraz sıkıntılı oluyor Allah' dan overlok var. :) Bu modelde overlok ile triko dikmek için bire bir :)) Ayrıca yarasa kol bence bana yakışıyor :) Öne içe iğneleyip fotoğraf çekeyim dedim, Kaldıramadı bu model bu kazağı tabii bendeki boy bunda yok ki :))) Yaka ve kollarda biyeyi çizgilerin tersine kullandım.  Alt tarafında biyeyi daha geniş kullandım dar pantolanlarla giyince rahat olsun diye biraz boyu da uzamış oldu.  Bu modeli de artık giyince fotoğraflarım inşallah iyi günlerde sağlıkla giymek kısmet olsun:))

VOLANLI EKOSE BLUZ

Resim
  Dün bitirdim ama ancak fotoğrafını çekebildim. Aslında bahçede felan çekecektim ama karanlığa kalınca olmadı. :) Bloğu da çok fazla yazısız bırakmak istemedim. Dikiş postsuz olmaz. :)) Kalıbı Creazion dergisinden aldım. İlk defa kalıplarını kullandım hiç fena değil. Benim kumaş biraz esnekti o yüzden bazı yerlerde zorlandım dikerken kumaş esneme yapınca dikişi de bozdu. Ama toparladım ve gayet güzel oldu. Bu kareli kumaşı cuma pazarından almıştım yamuk yumuk bir parçaydı 1 tl verdim ne olacak bundan bir yerde kullanılır diyordum, ne güzel bluz oldu. :))) İyi günlerde giymek kısmet olur İnşallah. :)))

YALANCI TART

Resim
Niye yalan söylüyor bu tart? Çünkü hamuru gerçek bir tart hamuru değil ondan :)  Bu tart kalıbını yeni aldım o yüzden biran önce kullanmak istedim açıkcası bir tart kalıbım yoktu, o eksiklikte tamamlandı. :))  Hamur yapmakla uğraşmak istemedim hem aklımda olan bir şey vardı denemek istedim. Kakaolu bisküvileri toz haline getirdim. İçine hazırladığım muhallebiden katarak hamur kıvamı verdim ama siz içine biraz tereyağ eritip dökün ve onu hamur haline getirin ben yağla ağırlaştırmak istemedim. Yağ ile yaparsanız daha kıtır kıtır bir hamurunuz olur.  Tart kalıbının dibine yaydım ve çatalla delikler açtım. Üstüne yağlı kağıt koyup tarihi geçen baklagillerden koydum hamur kabarmasın diye ve 150 derece fırında 10 15 dk ıslaklığı geçene kadar pişirdim. Sonra hazırladığım damla sakızlı muhallebiyi döktüm siz puding de hazırlayıp koyabilirsiniz. Evdeki meyveler ile süsledim üstüne de bir paket tart jölesi hazırlayıp döktüm.

DOMATES KONSERVESİ TEST 2 :))

Resim
Konserve için hazırladığım domateslerden yaptım, et azıcık kavrulunca soğan ve kırmızı, yeşil biber, karabiber tane ve domates sos ekledim kısık ateşte güveçte pişirdim.