ÇİKOLATA PARÇACIKLI ALTIN KEK
4 Yumurta
1 bardak süt
125 gr tereyağ
yarım su bardağı sıvı yağ ben fındık yağ kullandım.
2 su bardağı toz şeker
1pk. vanilya 1 pk. hamur kabartma tozu alabildiğine un
çikolata parçacığı içine
Benim sonradan aklıma geldi okuldan öğretmen arkadaş yurt dışından hediye çikolata getirmiş onuda yanlışlıkla kaloriferin üstüne koymuş :) eve geldiğimde mozart yerine yumoş yumoş bir çikolata ile karşılaşınca dolapta dondurup öyle saklıyordum. Gece aklıma heldi benmari usulü eritip içine azda süt ekleyip kekin üstüne yaydım. :) yeri bulundu :))) birde file fındık badem ya da fıstık olaydı...
Bu kalıbı ilk defa kullandım. Fırıncıların kullandığından metal teflonlar çok çabuk dökülüyor diye bunu aldım bunu iyice fındık yağıyla yağladım ama yapıştırır mı diye çok korktum ama Allahtan soğuyunca saldı. :)))
Benim kek kalıba biraz fazla geldi. bana yeter diye orta boy bir kalıp almıştım birde fırın küçük büyük kalıp pişmez diye bir miktar arttı onlardan da hemen muffin yapıverdim. :)))
deneyin tarif tutuyor klasik kek tarifi :))
içide pişmiş güzel olmuş bu çikolata döktüm tam oldu yalnız :))))
Yorumlar
Yorum Gönder