Mutfakta Ben varım :)



Benim en meşhur yemeklerimden yapmasınıda çok seviyorum sunumuda çok zevkli masaya getirdiginiz kıpkırmızı kızarmış tavugun karnını birden yarıyorsunuz ve etrafı mis gibi bir iç pilav kokusu sarıyor yemesi enfes :)

MALZEMELER

1 Büyükçe bütün tavuk tavuğun kanatlarının kesilmemiş olmasına dikkat edin alırken
1 Su bardağı pirinç
5-6 adet tavuk ciğeri
Dolmalık fıstık, kuş üzümü, dolma baharı ,karabiber tuz mısırözü yağı
Sos için
2 yk yoğurt
1 yk domates salça
1 tk biber salça
sarımsak 2 diş, kekik, kimyon, pul biber azıcık köri zetinyağ
pişirme poşeti

YAPILIŞI

Ciğerleri minik minik doğruyoruz ve pilav yapacağımız tavada mısr özüyle kavuruyoruz suyunu çekince fıstıklarımızı atıp kızartaba kadar kavuruyoruz sonra daha öncedeb ıslatıp iyice yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz pirinçler kavrulunca içine baharatlarımızı ekleyip 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve demlemeye bırakıyoruz bn iç pilavın renginin koyu olmasını seviyorum sevmeyenler ciğeri ve pilavı ayrı ayrı kavurup karabiber koymasınlar boylece rengi daha açık olur

pilav demlenince yıkayıp kuruttugumuz tavugumuzu alıyoruz ve içini bu pilavla güzelce dolduruyoruz daha sonra doldurduğumuz kısmı iğne iplikle dikiyoruz yorgan iğnesi kullanın daha rahat oluyor ipide iki kat yapın

bir kasede sos için malzemelerimizi karıstırıyoruz bu karısıma tuzuda ekliyoruz diktiğimiz tavugu bu sosa buluyoruz sonra pişirme posetimize bir miktar un koyuyoruz ben fırınlanmış mısır unu koyuyorum agzını kapatıyoruz fırın tepsisine yerleştiriyoruz dipine bir miktar su koyuyoruz fırınımızın uygun ayarında 175-200 gibi 60 dk yakın pişiriyoruz ve sonuç :))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİŞLER :))))

NOESİS 2 :)

VOLANLI EKOSE BLUZ