BUGÜN :)

Bugün okulun son günüydü karne dağıtmaya okula gittim hatta birazda geç kaldım:) ordan koşa koşa cuma kumaş pazarına gittim bu soğukta pazarda gezmek zor olsada biz kadınlar cidden iş alışveriş hele uygun alışveriş olunca çok azimliyiz.:) 3 çanta dolusu kumaşla eve döndüm kumaşların yanı sıra dikiş için yardımcı malzemelerde topluyorum artık pazardan astarlar, fermuarlar, iplikler manifaturacılarda gizli fermuar 1-1.5 tl ama pazarda 25 kuruş, astar en kötüsü metresi 3 ama pazarda iyi karıştırırsanız günündeysenizde 1tl ye metrelerce kaliteli astar alabiliyorsunuz. bugün bende epeyce onlardan topladım hava soğuk olduğundan mıdır nedir 1tl ye bile kumaş vardı cebimde 55 tl vardı 5 lira yol parası ve çay 50tl yi sonuna kadar harcadım:) inanılmaz güzel kumaşlar harika astarlar fermuarlar, düğmeler aldım.:) mutlu ben...
Bu kumaşların iki katı kadarda makinenin içinde yıkanıyor bunları çekip yayınlamak sonradan aklıma geldi. Birkaç tane triko kumaş aldım umarım dikebilirim bana bir overlok makinesi şart oldu:)Bu post'u yazmamın asıl sebebi dikiş diken birçok insanın yardımcı malzemeler konusunda sıkıntı çekebileceğini düşünmem özellikle dikişe yeni başlayanlar için çünkü, bazen kumaştan daha masraflı oluyor bu tür şeyler.
Pazar işi bitti eve geldim bugün daha öncede yaptığım bir yemeği daha farklı yapmak geldi aklıma 2 adet bütün tavuk budu kullandım derin dondurucuya daha önce koyduğum bezelyelerden kullandım kesinlikle konserveden bin kat daha lezzetli oluyor 1 su bardağı kadardı 7-8 adet arpacık soğan bunuda arpacık soğan olarak alınca pahalı oluyor semt pazarlarında sonbaharda küçük küçük soğanlar kilosu 50 kuruşa 25 kuruşa satılıyor o zaman seçip içlerinden küçükleri bolca alıyorum bahara doğru filizlenincede bahçede saksılara dikiyorum yeşil soğan oluyor. 10-12 adet arpacık soğan bir havuç iki ortadan ufakça patates irice doğradım 5-6 adet kuru dometes olsada olur olmasada ben renk olsun dedim önce tavuk butlarını 2 ye bölüp zeytinyağ koyduğum tencerede bir güzel hafif kızarttım sonra patetes ve havuçları koydum sonra bezelyeler bir süre sonra soğan erken koyunca çabuk yumuşayıp dağılıyor arpaçık soğanın biraz bütün bütün kalması lazım sonra mantarlar ve tane karabiber 15-20 adet vardı tuz, kekik koydum suda beketip yumuşattığım kuru dometesleri ekledim hiç su koymadım kendi suyu buharıyla pişirdim yanına pilav ve yoğurtlu sarımsaklı brokoli yaptım güzel bir akşam menüsü oluyor böyle yemekler bence yanına hep sarımsaklı yoğurtlu birşeyler istiyor ben iki tabak yedim. kesinlikle deneyin derim :)

Yorumlar

  1. eklemeyi unutmuşum 3 adetde yeşil biber kullandım birde bu yemeği pilav tenceresi gibi tencerede pişirinki buharıyla pişebilsin ben çelik olanlardan kullandım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİŞLER :))))

VOLANLI EKOSE BLUZ

HASAN PAŞA KÖFTESİ