KEREVİZ ÇORBASI
Çoktandır yapmıyordum kuzenimin tarifi sorması üstüne yapıp yayınlamaya karar verdim hafif, kolay, sağlıklı, besleyici, güzel bir çorba. Ben az yaptım tek başıma tüketmek zor oluyor çünkü ama aynı oranlarda arttırılarak fazlalaştırılabilir, bu haliyle bile tek seferde 4 kişi bol bol içebilir.
MALZEMELER
2 adet küçükden biraz büyükçe yapraklı kereviz
1 küçük havuç
1 küçük patates
yarım su bardağından biraz fazla bezelye
2 kaşık un, tuz , tereyağ
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri ufak küpler halinde doğradım hep zeytinyağlı yapardım bu sefer tereyağla denemek istedim ufak çocukları için yapacaklarda tereyağ kullanması faydalı olur.
ve tereyağında kavurdum 2 dk kadar eğer bezelyeniz çiğse bu aşamada bezelyeyi ilave edip kaynar su koyuyoruz ama haşlanmış yada konserveyse daha sonra ekliyoruz. Suyu göz kararı çok sulumu yoksa tanelimi seviyorsanız ona göre ayarlayın. Tavada unumuzu tereyağında bir iki çevirerek kavuruyoruz ama pembeleşmesine müsade etmeden çorbamızın suyundan buna azar azar ekleyerek topaklanmaması içinde hızla karıştırarak boza kıvamına getiriyoruz ve bunu taneleri pişen çorbamıza azar azar karıştırarak ekliyoruz.
Tuzunuda ekleyip bir süre bu şekilde pişirdikten sonra ayırdığımız yaprakları ince ince kıyıp indirmeden önce üstüne ekliyoruz bir kaç dk böyle pişirip altını kapatıp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:)
MALZEMELER
2 adet küçükden biraz büyükçe yapraklı kereviz
1 küçük havuç
1 küçük patates
yarım su bardağından biraz fazla bezelye
2 kaşık un, tuz , tereyağ
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri ufak küpler halinde doğradım hep zeytinyağlı yapardım bu sefer tereyağla denemek istedim ufak çocukları için yapacaklarda tereyağ kullanması faydalı olur.
ve tereyağında kavurdum 2 dk kadar eğer bezelyeniz çiğse bu aşamada bezelyeyi ilave edip kaynar su koyuyoruz ama haşlanmış yada konserveyse daha sonra ekliyoruz. Suyu göz kararı çok sulumu yoksa tanelimi seviyorsanız ona göre ayarlayın. Tavada unumuzu tereyağında bir iki çevirerek kavuruyoruz ama pembeleşmesine müsade etmeden çorbamızın suyundan buna azar azar ekleyerek topaklanmaması içinde hızla karıştırarak boza kıvamına getiriyoruz ve bunu taneleri pişen çorbamıza azar azar karıştırarak ekliyoruz.
Tuzunuda ekleyip bir süre bu şekilde pişirdikten sonra ayırdığımız yaprakları ince ince kıyıp indirmeden önce üstüne ekliyoruz bir kaç dk böyle pişirip altını kapatıp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder