ÇEŞİTLEME... :)

  Bu sene hergün bloğuma yazı yazmaya gayret edeceğime kendi kendime söz verdim. O nedenle bugün ortaya karışık bir şeyler yazmaya karr verdim .) Yazdan kalma şeyler olacak hepsi koca koca tatil sadece hafızalarımızda değil tlfnun kartında da epeyce görüntü birikimi yaptı :) Hatta eski tlfnum artık hafızası yemeyip kafayı darma duman edince tlfnu yenilemek zorunda kaldım ama iyide oldu :) Başlıyoruz :))))

  Tanıştırayım bu balık Sarpa bizim oraların balık türlerinden yani Ege... Kaya balığı türlerinden bir balık eti kayabalığından biraz daha leziz ama tüm bu türlerin tadında olan sasılık bundada var o yüzden kızartması çok daha iyi oluyor. Ve bu tür balıklar genelde tutuldukları gün yenmelidirler ve hemen temizlenmeli ve karın kısmı iyi temizlenmelidir yoksa tadı kaçar. Eti beyaz et kıvamında tavuk gibi :) ama daha leziz ...




Bunlarda kızarmış hali Babam hiç unlamadan kızarttı böylece daha az yağ çekiyor ve daha leziz oluyor.





Bu güzel karelerde Seferihisarımız'ın dillere destan köy pazarından :) Her pazar kale içine kuruluyor ev hanımları tüm mariferlerini döküyor ortaya işe hile karışmasın diyede belediye her pazar kontrollerini yapıyor glukoz yada farklı yapay malzeme kullananların satış hakkını iptal ediyor yani her şey doğal her şey ev lezzetinde :)


 Buda benim yengemin tezgahı her zaman becerikli bir hanımdı her konuda ama 3 yıldır bu işi yapıyor artık aştı kendini diyebilirim :) Öğlen olmadan nerdeyse bütün tezgah bitiyor baklavaları için İzmirden kalıkıp özel olarak gelen var. Alttaki resimde Yengemin icadı lorlu baklava Laz böreğinden esinlenmiş :) becerikli hatun :) bu sene pek bir moda oldu pazarda ama cidden en leziz yapan yengem :)

Buda bizim bahçenin yemişlerinden Sabah kalkınca balkon uzanıp en olmuşunu koparıp taze taze yiyorum:) sindirime bire bir... İncir'i yani bizimoraların deyimiyle yemişi kesinlikle dalından koparıp yemeyi seviyorum taze taze yoksa bekleyince tadı bana kötü geliyor çok şanslıyım ki çocukluğumdan beri inciri böyle yemek için çok fırsatım oldu:)))


 Burası da plajımız o gün çok rüzgar vardı ve deniz inanılmaz soğuktu fazla yüzemedim :((

Yüzemeyince plajda artık olgunlaşmaya başlayan iğde ağaçlarına dadandım :) epey topladım doğanın bize verdiği en güzel çerez çeşitlerinden bence unlu yapısı soyup soyup yemesi benim çok hoşuma gidiyor:))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİŞLER :))))

NOESİS 2 :)

VOLANLI EKOSE BLUZ