Mutfak :)))

Bütün bir hafta sonunu ev işleriyle geçirdim. Ama bu durum beni üzmedi bilakis mutfağı yeniden düzenlemek ve bu hali o kadar hoşuma gitti ki mutfakda yatabilirim :) o yüzden bugün epeyce iş çıkardım bu kocaman bir yemek postu olacak hazırlayın kendinizi :)))
 Cuma gününden mutfak telaşem başladı aslında perşembe günü pazardan aldığım mürdüm eriklerimi reçel yaptım http://ovgukeskin.blogspot.com/2011/10/mutfakta-ben-varm_4491.html geçen yılda yapmış çok beğenmiştim 1 kiloya 1 kilo şeker koyuyorsunuz az tatlı olsun istiyorsanız 750 gr yapın ama daha fazlada azaltmayın geceden şekere yatırıp sabahda kaynatıyorsunuz indirmeye yakın limon sıkın
Bu da bu yılın reçeli

Hafta içi 7.30 gibi çalışmaya başlıyorum ve evden işe gidebilmek için en geç 6.30 da çıkıyorum bazen daha bile erken çıkmam gerekiyor çogunlukla gözümü açmakda zorlandığım için kahve termosumla işe gidiyorum ama hep saat 10 gibi kahvenin yanına canım bir şeyler çekiyordu ama hazır bir şeylerde yemek istemiyordum.İnternette bu kekin tarifini buldum yağsız kek, kek yapmayalı epey bir zaman olmuştu denedim gayette iyi oldu hatta adına diyet kek dedim :) erik reçeliylede süper oluyor gerçi o zaman diyetlik hali kalmıyor :)
Fırına girmeden önceki hali yapılışı kolay
malzemeler: 3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt ben keçi sütü kullandım :)
1pk vanilin 1pk kabartma tozu
3 kaşık kakao yeterli ama ben 4 kaşık koydum
alabildiğine un
bir kısmını beyaz yapıp karıştırdım ama beyazı daha fazla bıraksaymışım iyi olurmuş :)

Bu da pişmiş hali :)

ve dilimlenmiş hali :)) Bütün bir hafta işde kahvaltı sorunum kalmadı filitre kahve ve erik reçeli ile inanılmaz lezzetli :)
 Bugün tabii ki de bir kekle yetinecek değildim dünden semizotu yemeği yapmıştım ama çoktandır bir güveç patlatma niyetim vardı dedim güzelim oğlak etimde dolapda ağlamasın...
Evde de pekala güzel güveç olyor benim güvecim biraz küçük 1 yada 2 kişi için benim için o zaten tek kişilik :)) oğlak eti kemikli oluyor ama çabuk pişiyor keçi gibi kokmaz aksine çok lezzetlidir gerçi ben kuzuyu'da severim. Önce yağda bir müddet kavurdum sonra arpacık soğan, kırmızı etli biber ve yeşil köy biberi ekledim böylede biraz kavurdum.

sonra dometesleri ekledim ki dometesin en güzel en olgun zamanı bu sıralar yapabiliyorsanız menemen yiyin ben gerçi nerdeyse tüm yaz her sabah yedim çünkü benim için yaz geldi demek menemen demek :) o yüzden menemenin ustasıyım:))) hergün pişirince doğal olarak ustalaşıyor insan benim için menemenin vazgeçilmezi izmir tulum yada keçi tulum ve simit yada pide :)) tabii çayıda unutmamak lazım.
 Şimdi pişmiş halini koyamıyorum çünkü ben bu postu yazarken o pişiyor pişince saldırıya geçmeden vakit bulursam fotoğraflayacağım.:) Annesinin kuzusu yemin ederim şu foto bile ala sanat eseri :)) Unutmadan domatesle birlikte tuz kekik ve tane karabiber ekledim artık suyunun lezzetini düşünün banmazsam ölürüm :))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİŞLER :))))

NOESİS 2 :)

VOLANLI EKOSE BLUZ