Deneysel reçel çalışmam :)

Çoktandır ilginç reçeller yapmayı istiyordum hava soğuk evdeyken olan meyvelerden küçük bir deneme yapayım dedim :)
 
KARIŞIK REÇEL
İşte deney sonucum :) ne yaptım ben karışık meyve reçeli yapmak istedim biraz marmelad gibi oldu.
   2 muz, 2 kivi, 1 nar ve 1 su bardağı şeker  kullandım.

muz ve kivileri doğrayıp 1 saatten fazla toz şekere yatırdım sularını salınca fazla kararmasınada müsade etmeden kaynatmaya başladım kaynayınca narları ve limonu ekleyip bir süre daha kıvam alıncaya kadar kaynattım.


Muzlar kaynadıkça dağılınca reçel marmelad havasına girdi. Narlarda rengi pembeleştirdi ve böyle birşey oldu. Ben krem peynirle ekmeğin üstünde denedim süper oluyor :) mayhoş bir tadı var nar ve kivi ekşili tadı vermiş ama hoş ferah bir tadı var keklerlede süper olur diye düşünüyorum yanınada filitre kahve ohhh :))) Hatta bu tarz marmelat yada reçelleri çeşit çeşit az az yaparak bulundurmanın iyi olacağını düşünüyorum cup cake ve kremayla bu reçelleri kullanarak şip şak pastalar hazırlamak mümkün olabilir :) 
    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİŞLER :))))

NOESİS 2 :)

VOLANLI EKOSE BLUZ