SEBZELİ BÖREK

Aslında bu tarifi blogların birinde görmiştü ama blog sahibi tam tarifi ve fotoğrafları koymamış biraz üstün körü anlatmıştı. :) ben bir detaylandırayım dedim kendimde birşeyler ekleyerek tarifi oluşturdum.
   2 kabak, 2 havuç kullandım güzelce temizleyip rendeledim bir çay bardağı su koydugum tavada suyunu çekene kadar pişirdim ve soğuttum az tuzlu lor (çökelek) kullandım. Dereotu doğradım, bir küçük soğan rendeledim. Acaba nasıl olur diye merakımdan birazda taze zencefil rendeledim iyi oldu :) ve karabiber.
Yufkaları ıslatmak için süt ve azıcık zeytinyağlı karışım hazırladım. Yufkaları 4' e böldüm, sütlü karışımla ıslatıp harçtan koydum ve gül şeklinde sardım.


Tepsinin altına yağlı kağıt koydum böylece yapışmadı ve fazladan yağda kullanmadım böylece epeyce hafif bir börek oldu. Kalan sütlü karışıma yoğurt ve iki yumurta sarısı ekledim, beyazlarını ziyan olmasın diye öncesinde börek harcının içine karıştırdım. Üstüne susam ve çörek otu koyup 1 saatten fazla buzdolabında beklettim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirdim.


Bu yazıyı yazarken börekten bir tane yedim gayet güzel:))) dışardan birşey yemeyi sevmiyorum hafta içi işe götürmek için yaptım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİŞLER :))))

NOESİS 2 :)

VOLANLI EKOSE BLUZ