ERİK REÇELİ


  Her sene yapıyorum. Bu hem en sevdiğim hem de ilk yaptığım reçel, reçel yapmaya erik reçeliyle başladım. Bu yılda iki kilodan yaptım. Geçen yıl iki kilo çabuk bitmişti, bir daha ki hafta iki kilo daha yapmayı düşünüyorum açıkcası. Bunları yalovdan gelen bir amcadan aldım doğal oldukları her halinden belliydi. Küçüklerini tek tek seçtim bunlar biraz pembeye kaçan mürdüm eriği birde iyice mor olanları var ikinciyi onlardan yapacağım.

Mürdüm eriklerini güzelce yıkayıp süzdüm. Çekirdeklerini ayıklarken çok zorlandım baya sertti ve eli çok leke yapıyor, bnu farkedince eldiven taktım ama yine de biraz oldu.

Geceden şekere yatırdım, hiç su koymadım ben zaten taneli reçel severim fazla suyu olandan haz etmem. reçel kavonozunda tane bitmişse reçel bitmiştir.

Kaynattım ve bir limon suyu sıktım eğer tam kaynatmadan limon suyu sıkarsanız reçel küf yapabilir limon sıktıktan sonra da fazla kaynatırsanız ağdalaşabiliyor.

Epey çıktı. Ellerime sağlık, Afiyet olsun bana ....:)))))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİŞLER :))))

NOESİS 2 :)

VOLANLI EKOSE BLUZ