BU SENENİN ERİK REÇELİ :)
Malum kış hazırlıkları önce yavaş yavaş başlar, eylül ayı gelince de birden hız kazanır. Bende önce reçellerle başladım , bir yandan da konserve hazırlıkları yapmaya artık eylül ayıyla hız verdim. Hatta bu yazıyı yazarken üçüncü posta domateslerin kabuklarını soymak için ısladım. Onları da inşallah başka bir postta anlatırım.:)
Mürdüm eriği reçeli benim her sonbahar vazgeçilmezim. Sanırım bu üçüncü ya da dördüncü erik reçeli postum oluyor.:) Kokusu rahiyası beni deli ediyor diğer erikler de bu tat olmuyor. Ben özellikle küçük olanları seçiyorum kenarından bir cizik atıp sadece çekirdeği çıkartıyorum bölmüyorum, büyük alırsanız bölmeniz gerekir. 2 kilo yaptım geçen yıl 4 kilo yapmıştım hepsini de kendim yemiştim ve yediğim reçel sadece erik değildi :))) geçenlerde topladım 10 kilo reçel bal pekmez marmelat tüketmişim sadece bir yılda :) bir de utanmadan 3-4 kilo aldım yediğim ile hesap edersek şükretmem lazım... Ama pire gibiyim işte evde hep bir koşturmaca hep bir şeyler yapmaya çalışmaca böylece az da olsa dengeleniyor. Ama tabii ki şeker tüketimine dikkat etmede fayda var.
2 kilo eriğe 1700 gibi şeker kullandım bir limon sıktım. bir gece önceden şekere yatırdım ama siz 4-5 saatten fazla bekletmeyin. Benim erikler köy eriğiydi organik öyle olunca sulandı biraz ama dert değil sulu kısmını bir kaşık bir kaşık sodayla karıştırıyorum kışın yemeklerin yanına süper bir içecek oluyor. Bazende sulandırıp tatlı ıslıyorum harika oluyor. Hiç bir şeyi ziyan etmemek her şeyi severek şükrederek yemekte fayda var diyorum. :)
Bu güzelim reçelimi de sağlıkla sıhhatle güzel günlerde yemek kısmet olsun İnşallah :)))
Mürdüm eriği reçeli benim her sonbahar vazgeçilmezim. Sanırım bu üçüncü ya da dördüncü erik reçeli postum oluyor.:) Kokusu rahiyası beni deli ediyor diğer erikler de bu tat olmuyor. Ben özellikle küçük olanları seçiyorum kenarından bir cizik atıp sadece çekirdeği çıkartıyorum bölmüyorum, büyük alırsanız bölmeniz gerekir. 2 kilo yaptım geçen yıl 4 kilo yapmıştım hepsini de kendim yemiştim ve yediğim reçel sadece erik değildi :))) geçenlerde topladım 10 kilo reçel bal pekmez marmelat tüketmişim sadece bir yılda :) bir de utanmadan 3-4 kilo aldım yediğim ile hesap edersek şükretmem lazım... Ama pire gibiyim işte evde hep bir koşturmaca hep bir şeyler yapmaya çalışmaca böylece az da olsa dengeleniyor. Ama tabii ki şeker tüketimine dikkat etmede fayda var.
2 kilo eriğe 1700 gibi şeker kullandım bir limon sıktım. bir gece önceden şekere yatırdım ama siz 4-5 saatten fazla bekletmeyin. Benim erikler köy eriğiydi organik öyle olunca sulandı biraz ama dert değil sulu kısmını bir kaşık bir kaşık sodayla karıştırıyorum kışın yemeklerin yanına süper bir içecek oluyor. Bazende sulandırıp tatlı ıslıyorum harika oluyor. Hiç bir şeyi ziyan etmemek her şeyi severek şükrederek yemekte fayda var diyorum. :)
Bu güzelim reçelimi de sağlıkla sıhhatle güzel günlerde yemek kısmet olsun İnşallah :)))
Yorumlar
Yorum Gönder