KÜÇÜK EVİN HANIMININ KIŞ HAZIRLIKLARI-1

Bu başlığı sanırım bir kaç kere attım :) Yıllardır söylediğim bir cümle vardır. '' Ben tek kişilik bir aileyim. '' İnsanların aile içinde yaşayan kişilere uygun gördüğü yaşantı tarzı ile yalnız yaşayan kişilere uygun gördükleri yaşantı tarzı nedense farklıdır. Sanki yaşantı şeklinizi belirleyen şey medeni durumunuzdur. Yazarken bile ilginç geliyor. :) Nasıl yaşamak istiyorsanız, nelerden zevk alıyorsanız onları yapın. insanların size yakıştırdıkları davranışları da elinizin tersiyle itin. Bir şey diyen olursa da kaşlarınızı çatın. Evli, çocuklu olup da reçeldi konserveydi yapmak istemiyorsanız bırakın yapmayın, inanın sizin adınıza yapacak birileri bulunur. Ben gerçekten zevk aldığım beni böyle işler mutlu ettiği için yapıyorum. Ve gerçekten her zaman mutlu olduğum işleri yapmaya çalışan biriyimdir. Olmak istediğim yerde olmaya çalışan, bir yere gitmek istemiyorsam, birileriyle takılmak istemiyorsam zorlanmak beni agresifleştiren bir durum olabiliyor. Ama bu kadar net tavırlara sahip olmak yıllarımı aldı :) bunu da atlamayalım di mi ama ... Arkadaş Dost hatırı bende biraz zor işleyen durum olabiliyor ki bununda faturası bazen yalnızlık oluyor ya da yalnızlaştırılmak ödemeye hazırsanız istemediğiniz hiçbir yere gitmeyin. Ah Konserve sen nelere kadirsin nereden nereye geldim. Ne kadar kendi evimin aynı zamanda kendimin hanımı olarak hanım hanımcık işlerle takılsam da bunları yaparken felsefe yapmayı her bir kavanoza sanatsal açıyla bakmayı ihmal etmiyorum :))


İşte Benim kızlar :)) burada iki çeşit konserve var. Birisi domates püresi diğer küçük olanlar ise menemen... Püre yaptığım domatesleri sıcak suda ıslatıp kabuklarını soydum üçe dörde bölüp tencereye attım biraz kaynatıp blendırla geçtim kaya tuzu zeytinyağ sıcak sıcak kavanozlara ve ters çevirdim. Ben hep rende yaparak yapardım bu yöntemi iş arkadaşım Başak yapıyormuş bende bu sene böyle deneyeyim dedim. Diğeri de yeşil köy biberi ve kırmızı biberi ince kıyıp menemen yapar gibi domates rendesini de koyup bir güzel kaynatıp içine Çankırı kaya tuzunu atmayı unutmadık tabii ki...:) Geçen  sene Biyoloji Öğretmenimiz İnci Hoca bu tuzla ilgili epey araştırma yapmıştı, bozulmayı geçikdirdiğini süreci yavaşlattığını tespit etmişlerdi. Bende ona istinaden kullanayım dedim. Bu sene ki konservelere okulun katkısı çok...:)) Bu arada bu birinci posta daha yapılacak çok iş var posta posta yazacağım İnşallah. Zevkle şevkle isteyerek yaparak ...:))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KEDİŞLER :))))

NOESİS 2 :)

VOLANLI EKOSE BLUZ